Nieuwsbrief - Cahier

Elk jaar geeft de Erfgoedkamer enkele nummers van haar Nieuwsbrief uit. Hierin vind je al het nieuws over de vereniging en aankondigingen van activiteiten. Ook verschijnt jaarlijks zeker één Cahier, waarin artikels over de geschiedenis van Bertem, Korbeek-Dijle en Leefdaal worden gebundeld. Je ontvangt automatisch beide publicaties indien je lid bent van de Erfgoedkamer.

Uit de lucht gevallen - Heverlee-Leefdaal 1944:
Verhaal van een bemanning en een hospitaal

Deze brochure van 80 pagina’s verscheen in het kader van de Erfgoeddag 'Uit vriendschap?!' van 26 april 2009.

In vier rijkelijk geïllustreerde bijdragen wordt het verhaal van de tentoonstelling verder uitgewerkt. Zowel de context - de bombardementen op Duitsland - als de kleine menselijke verhalen komen aan bod.

De uitgave is voor 7 euro te verkrijgen bij de Erfgoedkamer.

Onze leden schrijven:

BREUGELMANS Johan e.a., Uit de lucht gevallen. Heverlee-Leefdaal 1944. Verhaal van een bemanning en een hospitaal
Bertem en Heverlee: Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee, Erfgoedkamer Bertem en Dirk Vander Hulst, 2009, 80 blz., geïll., 7 euro.

BRUMAGNE Willy e.a., Versteende geloften. Kapellen in Tervuren en Bertem (Vura Ducum nr. 7)
Bertem en Tervuren: Koninklijke Heemkundige Kring Sint-Hubertus Tervuren en Erfgoedkamer Bertem, 2009, 87 blz., geïll., te koop aan 18 euro bij de Erfgoedkamer.

LETELLIER Cyriel, Een geschiedenis van Korbeek-Dijle of de familie- en geschiedkundige bijdragen die gepubliceerd werden in Kerk en Leven vanaf 2004 tot en met 1 oktober 2008 als boek gebundeld,
Korbeek-Dijle: uitgegeven in eigen beheer, 2009, 300 blz., geïll., te koop aan 30 euro bij de auteur, Nijvelsebaan 207, 3060 Korbeek-Dijle.

VANDERWEGEN Jef, Van d'Outremont tot Fr. Dottermansstraat,
s.l.: uitgegeven in eigen beheer, 2016, 80 blz., geïll., te koop aan 16 euro bij de auteur of bij de Erfgoedkamer.

Lid van de Erfgoedkamer en een boek uitgegeven? Laat het ons weten!